Ny kreftpoliklinikk på Hadeland

Torsdag 31. mars ble åpning av ny kreftpoliklinikk på Hadeland markert. I poliklinikken ved Hadeland spesialistsenter vil pasienter fra Gran og Lunner få tilbud om kreftbehandling, og mange vil dermed slippe lang reisevei til sykehus.

Line Fuglehaug, kommunikasjonsavdelingen
Publisert 31.03.2022
Sist oppdatert 22.01.2023
Ansatte med blomster, administrerende direktør og pasient under åpning av ny kreftpoliklinikk på Hadeland.Administrerende direktør i Sykehuset Innlandet gratulerte både pasienter og ansatte med den nye poliklinikken, som gir kreftpasienter mulighet for behandling nærmere der de bor.

​Etableringen av kreftpoliklinikken på Hadeland er en del av arbeidet med å videreutvikle de desentraliserte behandlingstilbudene i Innlandet. Hadeland har et stort befolkningsgrunnlag, og Sykehuset Innlandet har fra før flere andre polikliniske tilbud ved Hadeland spesialistsenter.  

Det er kreftavdelingen ved divisjon Gjøvik-Lillehammer i Sykehuset Innlandet som drifter den nye kreftpoliklinikken på Hadeland. Det er også tett samarbeid med Gran kommune om legeberedskap i forbindelse med poliklinikken. I første omgang vil poliklinikken i hovedsak tilby medikamentell kreftbehandling. 

– Slike lokale tilbud er viktige for pasientene, og det er stor vilje på alle nivåer i helsetjenesten til å få til slike løsninger, sier assisterende divisjonsdirektør før divisjon Gjøvik-Lillehammer, Ane Kaurstad. 

Flere tilsvarende tilbud er etablert eller utvidet både på Hadeland, Fagernes og Otta de siste årene, og Kaurstad mener mulighetene er mange. 

Det er viktig å se på hvilke pasientgrupper som vil ha nytte av slike lokale tilbud, som er like gode som ved sykehusene, sier hun.

Pasient får behandling av sykepleier ved ny kreftpoliklinikk på Hadeland

Både pasienter og ansatte er glade for å ha fått på plass et lokalt tilbud for kreftpasienter på Hadeland.​