Behandling

Tåresekkbetennelse - akutt

Tåresekkbetennelse gir smertefull, rød hevelse like nedenfor øyekroken inn mot nesen. Det kan også gi sykdomsfølelse og feber. Tilstanden skyldes som regel tette tårekanaler. Hvis betennelsen ikke lar seg behandle med antibiotika, kan det være aktuelt å åpne byllen kirurgisk.

Før

Dersom betennelsen ikke har blitt bedre av antibiotika, varme kompresser og massasje, og abscessen er spent, smertefull og ikke har blitt bedre, er det aktuelt å åpne byllen kirurgisk. Ta med deg navn på medisinene du eventuelt har brukt (oftest antibiotika i form av øyedråper eller tabletter). 

Under

Som regel trengs ikke lokalbedøvelse. Det lages en liten åpning med en spiss skalpell midt i abscessen slik at den tømmer seg og avlaster trykket. Pusshulen skylles deretter med flytende antibiotika, og det legges inn en slags tampong/ veke dyppet i antibiotika. Området dekkes med en lett komprimerende bandasje til neste kontroll.

Etter

Kontroll utføres en av de påfølgende dagene etter behandlingen. 

Har du hatt gjentatte episoder med tåresekkbetennelse vil du bli henvist videre for et større inngrep for fjerning av tåresekken og ny tårevei.