Prabhjot Kour har disputert
NKROP-stipendiat Prabhjot Kour har forsket på hvordan menn med migrantbakgrunn med samtidig rus- og psykisk lidelse beskriver sine erfaringer med egen mestring og behandling i Norge. 14. juni forsvarte hun sin doktorgradsavhandling.
Prøveforelesning og disputas
Avhandlingen som ble forsvart har tittelen Through the eyes of immigrants and health professionals: Coping and treatment experiences of men of immigrant background living with co-occurring substance use and mental health problems in Norway (openarchive.usn.no).
Kour disputerte ved Universitetet i Sørøst-Norge, studiested Drammen.
Bedømmelseskomiteen
- Førsteopponent: Professor emeritus Sverre Nesvåg, Stavanger Universitetssykehus
- Andreopponent: Dosent Anu Castaneda, Universitetet i Helsingforsk
Administrator: Førsteamanuensis Vibeke Krane, Universitetet i Sørøst-Norge
Disputasleder: Professor Line Joranger, Universitetet i Sørøst-Norge
Veiledere
Hovedveileder: Førsteamanuensis Henning Pettersen, Høgskolen i Innlandet
Biveiledere: Professor Lars Lien, Høgskolen i Innlandet, NKROP og professor Stian Biong, Universitetet i Sørøst-Norge
Om doktorgradsprosjektet
Formålet med Kour sitt doktorgradsprosjekt har vært å kartlegge hva som kan bidra til og hva som hindrer behandling av samtidig rus- og psykisk lidelse blant innvandrere i Norge.
Temaet er belyst fra perspektivene til tjenesteytere, pasienter og pårørende. Det er gjennomført intervjuer og fokusgrupper med representanter fra tjenestene, pasienter og pårørende. Avhandlingen består av tre studier.
Studie 1
I den første studien var formålet å utforske hvordan menn med migrasjonsbakgrunn og rus- og psykiske lidelser opplever å leve med rus- og psykiske helseutfordringer i Norge.
Les forskningsartikkelen:
Studie 2
I sin andre forskningsartikkel intervjuet Kour 10 menn med migrasjonsbakgrunn om deres opplevelser i møte med norske rus- og psykiske helsetjenester.
Les forskningartikkelen:
Studie 3
Den tredje studien tar for seg perspektivet til ansatte i de norske helsetjenestene. Hva tenker de rundt behandling og oppfølging av innvandrere med rus- og psykiske lidelser.
Les forskningsartikkelen: