Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Lærlinger

Sykehuset Innlandet har til enhver tid nærmere 70 lærlinger fordelt på fire ulike yrkesretninger; ambulansefag, helsefagarbeider, portør og ernæringskokk.

Ambulanselærling i røde ambulanseklær, portrett.

Lærefag

Ambulansearbeidere er bindeleddet mellom pasienten, sykehuset og annen helsetjeneste. Som abulansearbeider rykker du ut og transporterer pasienter forsvarlig under alle vær- og føreforhold.

Ambulansearbeidere undersøker, observerer og identifiserer svikt i vitale organfunksjoner hos pasienter, samt prioriterer mellom pasienter i akuttsituasjoner når flere er skadd.

Ambulansearbeidere med fagbrev kan jobbe i offentlige og private sykehus og som koordinatorer ved AMK (akuttmedisinsk kommunikasjonssentral).

Les mer om ambulansefag (utdanning.no)

Som helsefagarbeider jobber du med pasienter i alle aldre og i ulike livssituasjoner.

En helsefagarbeider bistår pasienter med hjelp til blant annet medisinering, personlig hygiene, måltider, bruk av tekniske hjelpemidler og andre daglige gjøremål.

Helsefagarbeideren kan jobbe i offentlige og private sykehus, i hjemmetjenesten, på sykehjem, på bo- og servicesenter, i rusomsorgen, innen psykiatrien, i boliger for funksjonshemmede eller psykisk utviklingshemmede, ved opptrenings- og behandlingssentre og lignende.

Det finnes mange gode videreutdanninger ved fagskoler for deg som ønsker mer faglig påfyll etter endt lærlingtid.

Les mer om helsefagarbeider (utdanning.no)

Som ernæringskokk har du ansvar for matomsorgen til pasienter eller brukere som har behov for bistand til sitt eget kosthold. Du skal planlegge og produsere alle måltider pasienten eller brukeren trenger i løpet av et døgn.

Mattilbudet skal oppfylle gjeldende ernæringsmessige kriterier, offentlige retningslinjer og den enkeltes behov. Du skal være i stand til å lage mat som gir positive opplevelser, til både friske og syke.​

Som ernæringskokk kan du jobbe i store offentlige og private institusjoner, som for eksempel sykehus, forsvaret, eldresenter, fengsler og lignende.

Arbeidet foregår som regel på dagtid, og har et stort faglig miljø. Produksjonskjøkkenet i Sykehuset Innlandet er lokalisert ved sykehuset i Lillehammer, og det er her alle lærlinger tilsettes.

Les mer om ernæringskokk (utdanning.no)​​

Krav

Fagutdanning er normalt en 4-årig utdannelse, hvorav to år er i skole og to år er i bedrift. Vi stiller krav til bestått Vg1 og Vg2 i gitt utdanning. 

Dersom Vg1 eller Vg2 er tatt som etter- og videreutdanning (Opus, NKI eller lignende), ta kontakt med fylkeskommunen der der gjennomfører utdanningen for å få forespeilet lengden på læretiden.

I tillegg til bestått grunnutdanning, stiller vi krav til gode karakterer, lite fravær, personlig egnethet og en god søknad.

Søkere må kunne beherske norsk på minimum B2-nivå.

Ambulansefag har egne fysiske opptakskrav som gjennomføres ved fysiske tester i forkant av endelig opptak.

Se spesielle opptakskrav for ambulansefag

Søk læreplass

Stillinger for lærlinger blir utlyst i januar. Søknad sender du via jobbportalen Webcruiter. Søknadsfrist for å søke lærlingplass er 1. mars. For ambulansefag er det egne frister.

Søk læreplass i Webcruiter
Lærling i røde ambulanseklær på jobb i ambulansen.

Populær læringsarena

Årlig blir det tatt inn om lag 18 lærlinger i ambulansefag i Sykehuset Innlandet. Læretiden er to år, så tjenesten har til enhver tid rundt 36 lærlinger.
Les om livet som ambulanselærling i Sykehuset Innlandet
En person i rød frakk som holder en baby i en sykehusseng

Ofte stilte spørsmål

Vi forventer at våre lærlinger til enhver tid følger gjeldende lov- og avtaleverk, samt arbeidsreglementet for Sykehuset Innlandet.

I læretiden forventer vi at:

  • Du møter presist​ på jobb, og har skiftet og er klar når arbeidsdagen begynner.
  • Du medvirker til å skape et godt arbeidsmiljø ved å vise god folkeskikk og normal høflighet.
  • Du deltar på eventuelle kurs og lærling​samlinger.
  • Du viser engasjement og interesse for ditt fagfelt.
  • Du tar ansvar for egen læring og jobber systematisk fram mot fagprøve.
  • Du er ydmyk overfor dine kollegaer og medlærlinger når det gjeldes andres kunnskap og erfaringer.
  • Du tar initiativ og tilbyr deg å hjelpe​.

Alle søknader må sendes via jobbportalen Webcruiter. Stillinger for lærlinger utlyses i januar med søknadsfrist 1. mars. For ambulansefag er det egne frister.

Vi tar inn om lag 40 lærlinger hver høst fordelt på de fire yrkesretningene ambulansefag, helsefagarbeider, portør og ernæringskokk.

Det er vanskelig å oppgi et eksakt antall dager eller timer. Det viktigste er at du ikke har et stort ubegrunnet/udokumentert fravær.

Vi må kunne stole på at du kommer på jobb og gjør den jobben du skal, derfor er dette viktig for oss.

Vi kan ikke love å kunne tilby fast stilling til alle etter endt utdannelse, men mange får fortsette i faste stillinger.

For Sykehuset Innlandet er det viktig å ta del i et samfunnsansvar og gi flere muligheten til å ta fagbrev.​

Kontakt

Sist oppdatert 24.04.2025