FACT
FACT står for fleksibel aktivt oppsøkende behandling der du bor og oppholder deg. Behandlingen er et tilbud til deg som har alvorlig psykisk lidelse og/eller rusmiddelproblemer, og som trenger hjelp på flere områder i livet.
FACT gir det meste av oppfølgingen og behandlingen du trenger via et tverrfaglig team. Teamet består av psykolog, psykiater, sykepleier, sosionom, erfaringskonsulent (brukerspesialist), russpesialist og jobbspesialist.
Behandling og oppfølging flyttes ut av kontoret og til hjemmet og nærmiljøet.
Les mer om FACT
Habilitering
Habiliteringstjenesten tilbyr ambulante konsultasjoner.
Målgruppen er personer med medfødt eller tidlig ervervet funksjonsnedsettelse og de fleste har kommunale tjenester. Kommunen henviser til habiliteringstjenesten når de har behov for spesialiserte tjenester der det er sammensatte og komplekse utfordringer.
Det å jobbe med pasienten, i samarbeid med tjenesteyterne i kommunen, i barnehagen, skolen, bolig eller hjemme er viktig for å kunne sette i gang realistiske og gjennomførbare tiltak. Observasjoner der pasienten oppholder seg og føler seg trygg er også viktig i oppstart av en utredning/diagnostiseringsprosess.
Ambulant virksomhet som samarbeidsform gir grunnlag for kompetanseoverføring som vi anser som en viktig oppgave for oss.
Hjemmedialyse
Ved flere av våre avdelinger tilbys både peritonealdialyse og hemodialyse som kan utføres hjemme.
Hjemmedialyse er dialysebehandling som ikke utføres på en nyreavdeling eller en dialysesatellitt.
I utgangspunktet gjennomfører du hjemmedialysebehandlingen selv, eller assistert av pårørende eller hjemmetjenesten.
Mekanisk pustestøtte
Langtids mekanisk ventilasjon (LTMV), eller mekanisk pustestøtte, omfatter behandling med visse typer pustemaskiner som hovedsakelig brukes utenfor sykehus eller i hjemmet.
Pasienter som trenger denne type behandling har som oftest sykdom eller skade i nerve-, muskel-apparatet som er nødvendig for å puste normalt, men lungesykdom kan også være en årsak i noen tilfeller.
SAM-AKS
SAM-AKS er en ambulant tjeneste fra Alderspsykiatrisk avdeling i Sykehuset Innlandet, som praktiseres som et samarbeid med kommunale helse- og omsorgstjenester i Innlandet.
Samarbeidet har som mål å forbedre utredning, behandling og oppfølging av pasienter med demens og andre alderspsykiatriske tilstander.
Helsepersonell i SAM-AKS består av sykepleiere, vernepleiere og legespesialist, som har fast oppfølging av «sine» kommuner.
I SAM-AKS brukes systematisk kartleggingsverktøy for planlegging og evaluering av tiltak i tråd med anerkjente behandlingsanbefalinger og nasjonale føringer.
Les mer om tjenestemodellen SAM-AKS (helsedirektoratet.no)